V sklopu »Pripovedovalske šole« bomo prepletali teorijo in prakso ter se preizkušali v pripovedovanju.

Mentorica: Petra Čičić, antropologinja in kulturologinja, kulturna producentka, pripovedovalka in mentorica mladim osipnikom

PROGRAM

Pridružite se nam na druženjih, kjer bomo iskali zgodbe v zakladnici evropskega in širše sredozemskega ljudskega izročila, jih med sabo primerjali, si jih interpretirali in pripovedovali. Iskali bomo vez med tradicijo in sodobnostjo. Razglabljali in delili bomo misli o pomenu zgodb in smislu pripovedovanja, kaj je tisto, kar se nam zdi pomembno pripovedovati in deliti dalje. Srečanja bodo preplet teorije in prakse. Soustvarjali bomo skupnost pripovedovalcev, pripovedovalk in zgodb, se preizkušali v pripovedovanju in nastopanju pred javnostjo ter cikel srečanj zaključili z javnim nastopom.

Delavnice so namenjene začetnikom.

Petra Čičić (1983) je antropologinja in kulturologinja ter kulturna producentka, ki je sodelovala pri različnih projektih (Seviqc Brežice, Ex Ponto, Kluže, In Memoriam prof. Peter Hafner, Bralnica na vrtu Sokolskega doma, itd.), sicer pa od leta 2016 predseduje Kulturnemu društvu Grable, društvu za kreativno grabljenje sveta, kjer vodi programe in projekte pripovedovanja, občasno pa tudi različne literarne in glasbene projekte. Skrbi za promocijo branja in dvig bralne kulture. Tudi sama se že od 2015 aktivno ukvarja s pripovedništvom, na tem področju se redno izobražuje ter nastopa.

Pin It on Pinterest

Share This